ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវនៅមហាវិទ្យាល័យគមនាគមន៍សៀងហៃ រកឃើញថា រោគធាត់អាចត្រូវបានបង្កឡើងដោយប្រភេទមេរោគមានឈ្មោះថា Enterobacter ច្រើនជាងបង្កឡើងដោយការហូបចុកច្រើន ឬហាត់ប្រាណតិចពេក ។ លទ្ធផលនេះត្រូវបានប្រកាសលើទស្សនាវដ្តីរបស់មាគមន៍ជីវសាស្ត្រអតិសុខុមប្រាណអន្តរជាតិ ។
ពួកអ្នកស្រាវជ្រាវបានធ្វើការពិសោធន៍លើកណ្តុរដែលត្រូវបានបង្កាត់លាយជាមួយពូជដែលមានសមត្ថភាពប្រឆាំងនឹងការធាត់ ។ កណ្តុរទាំងអស់នេះនៅតែស្គមទោះបីគេបំប៉នវាយ៉ាងណាក្តី ហើយថែមទាំងបង្អាក់ចលនាទៀតក៏ដោយ ។ ប៉ុន្តែនៅពេលដែលគេចាក់បញ្ចូលមេរោគ Enterobacter របស់មនុស្សស្រាប់តែពួកវាធាត់ឡើងក្នុងពេលវេលាដ៏ខ្លី ។
ពួកអ្នកស្រាវជ្រាវបានឲ្យដឹងបន្ថែមថា អ្នកជំងឺម្នាក់សម្រកបាន២៨,៥គ.ក្រ ក្រោយពេលអនុវត្តការហូបចុកសុទ្ធសឹងជាគ្រាប់ធញ្ញជាតិ ពោលគឺមានតែគ្រាប់ធញ្ញជាតិ អាហារវេជ្ជសាស្ត្របុរាណចិន និង Prebiotics ។ ប្រការនេះគេធ្វើឡើងដើម្បីបញ្ជាក់ពីការទប់ស្កាត់ឲ្យមេរោគ enterobacter មាននៅក្នុងពោះវៀនអ្នកជំងឺ ចុះក្នុងកម្រិតតិចតួចបំផុត ។
ពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រសង្ឃឹមថា គេនឹងមានការយល់ដឹងជ្រាលជ្រៅជាងនេះទៀត អំពីមេរោគបង្កការធាត់គ្រាដែលបើកទូលាយការពិសោធន៍នៅក្នុងចំណោមពលរដ្ឋច្រើនកុះករ ៕Mក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវនៅមហាវិទ្យាល័យគមនាគមន៍សៀងហៃ រកឃើញថា រោគធាត់អាចត្រូវបានបង្កឡើងដោយប្រភេទមេរោគមានឈ្មោះថា Enterobacter ច្រើនជាងបង្កឡើងដោយការហូបចុកច្រើន ឬហាត់ប្រាណតិចពេក ។ លទ្ធផលនេះត្រូវបានប្រកាសលើទស្សនាវដ្តីរបស់មាគមន៍ជីវសាស្ត្រអតិសុខុមប្រាណអន្តរជាតិ ។
ពួកអ្នកស្រាវជ្រាវបានធ្វើការពិសោធន៍លើកណ្តុរដែលត្រូវបានបង្កាត់លាយជាមួយពូជដែលមានសមត្ថភាពប្រឆាំងនឹងការធាត់ ។ កណ្តុរទាំងអស់នេះនៅតែស្គមទោះបីគេបំប៉នវាយ៉ាងណាក្តី ហើយថែមទាំងបង្អាក់ចលនាទៀតក៏ដោយ ។ ប៉ុន្តែនៅពេលដែលគេចាក់បញ្ចូលមេរោគ Enterobacter របស់មនុស្សស្រាប់តែពួកវាធាត់ឡើងក្នុងពេលវេលាដ៏ខ្លី ។
ពួកអ្នកស្រាវជ្រាវបានឲ្យដឹងបន្ថែមថា អ្នកជំងឺម្នាក់សម្រកបាន២៨,៥គ.ក្រ ក្រោយពេលអនុវត្តការហូបចុកសុទ្ធសឹងជាគ្រាប់ធញ្ញជាតិ ពោលគឺមានតែគ្រាប់ធញ្ញជាតិ អាហារវេជ្ជសាស្ត្របុរាណចិន និង Prebiotics ។ ប្រការនេះគេធ្វើឡើងដើម្បីបញ្ជាក់ពីការទប់ស្កាត់ឲ្យមេរោគ enterobacter មាននៅក្នុងពោះវៀនអ្នកជំងឺ ចុះក្នុងកម្រិតតិចតួចបំផុត ។
ពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រសង្ឃឹមថា គេនឹងមានការយល់ដឹងជ្រាលជ្រៅជាងនេះទៀត អំពីមេរោគបង្កការធាត់គ្រាដែលបើកទូលាយការពិសោធន៍នៅក្នុងចំណោមពលរដ្ឋច្រើនកុះករ ៕M
No comments:
Post a Comment